Haluatko toimia tukiperhevanhempana?

Tukiperheenä /-vanhempana voit olla korvaamaton apu toiselle perheelle. Tukiperheitä voivat tarvita perheet, joissa vanhempien elämäntilanne on tavalla tai toisella kuormittunut, joilla on suppea lähiverkosto tai perheen lapsen / lasten hoitaminen on vaativaa ja vanhemmat tarvitsevat siksi lepoa. Tukiperheenä voi toimia hyvin monenlaiset henkilöt ja perheet erilaisissa elämäntilanteissa. Voit toimia myös ammatillisena tukiperheenä, mikäli sinulla on alaan soveltuvaa koulutusta / kokemusta.

Tukiperheissä lapset viettävät usein esimerkiksi yhden tai kaksi viikonloppua kuukaudessa, loma-aikoja tai muuten yhteisesti sovittuja ajanjaksoja.

Tukiperhevalmennuksessamme (15 h) saat tehtävään tarvittavaa tietoa tuettavien lasten ja perheiden tarpeista sekä mahdollisuuden pohtia, voisiko tämä olla sinun juttusi. Valmennuksen aikana ja jälkeen teemme myös yhdessä kanssasi suunnitelman siitä millaiselle lapselle/lapsille voisit tarjota tukea. 

Me Perhepalvelut Oivan työntekijät tuemme sinua tehtävässäsi koko tukiperhetoiminnan ajan.  Osallistumme yhdessä asiakkuutta koskeviin neuvotteluihin, hoidamme yhteydenpidon lapsen sosiaalityöntekijään sekä tarjoamme työnojauksellista tukea sekä täydennyskoulutusta.

Tukiperheenä ja -henkilönä toimiessasi saat tehtävästäsi palkkion ja kulukorvauksen.

 

Kysy lisää!

    Olen kiinnostunut