Lastensuojelun perhehoito

Perhehoidon kokonaispalvelu pitää sisällään perheiden rekrytoinnin, valmennuksen, sijoitusprosessin sekä sijoituksen aikaiset tukipalvelut. Palveluntilaaja voi halutessaan hankkia koko perhehoidon palvelun tai osia siitä. Perhehoidon kokonaispalvelu vastaa sekä sijaishuollon että avohuollon sijoitusten tarpeisiin.

Perhehoidon palvelu Oivassa tähtää tavoitteelliseen ja suunnitelmalliseen sijaishuollon prosessiin. Palvelu suunnitellaan asiakaslähtöisesti sisältäen palvelut lapselle, perhehoitajalle ja sovittaessa lapsen läheisverkostolle.

Perhehoidon palvelut ovat vuorokausihintaisia sisältäen perhehoitajan rekrytoinnin ja prosessinomaisen ennakkovalmennuksen sekä perhehoidon aikaisen tuen. Perhehoidon aikainen tukemme muodostuu perhekohtaisesta ja yhteisöllisestä tuesta.

Perhekohtainen tuki muodostuu tuesta lapselle, perhehoitajalle sekä sovitusti lapsen läheisille

Lapsen osallisuutta vahvistamme koko prosessin ajan tapaamalla lasta säännöllisesti ja olemme puhelimitse tavoitettavissa. Olemme mukana lapsen sijaishuollon koko prosessissa, osallistumme lasta koskeviin neuvotteluihin asiakassuunnitelman mukaisesti ja räätälöimme lapsen tukea yksilöllisten tarpeiden pohjalta yhdessä lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän, perhehoitajan sekä läheisverkoston kanssa.

Perhekohtainen tuki perhehoitajalle sisältää muun muassa säännölliset tapaamiset, puhelintuen, sosiaalityöntekijän tuen verkosto- ja viranomaisasioiden hoitoa varten, sijaishoidon perhehoidon vapaan ajaksi, hoitopalkkion ja kulukorvauksen sekä työnohjauksen.

Tuki lapsen läheisille voi pitää sisällään erilaista yhteistyötä ja osallisuuden vahvistamista sijaishuollon prosessin aikana. Työskentely voi olla tiiviimpää esimerkiksi sijoituksen alkuvaiheessa tai perheen jälleenyhdistämistä suunniteltaessa. Työskentely voi olla myös yhteydenpidon tukemista, tapaamisten tukemista/valvomista tai asiakassuunnitelmassa erikseen sovitusti vaikkapa perhetyötä tai perhekuntoutusta.

Perhehoidon yhteisöllinen tuki sisältää täydennyskoulutusta perhehoitajille sekä ohjattua vertaistukea ja virkistäytymistä niin perhehoitajille, sijaissisaruksille, sijoitetuille lapsille, lasten läheisille. Yhteisöllisen tuen on tarkoitus vastata sijoitetun lapsen, perhehoitajan sekä lapsen läheisten tarpeisiin, joten sitä räätälöidään ja toteutetaan palautteen mukaan.

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut palveluistamme tai haluatko kysyä lisää? Haluatko mukaan toimintaamme?

YhteystiedotPerhehoitajaksi?Tukiperheeksi?Meille töihin?

Perhepalvelut Oiva – Vaikuttavia palveluita valtakunnallisesti

Oiva Jyväskylä

Rasinrinne 5 A 1
40320 Jyväskylä
p. 044 491 0037 (24 h)

Instagram

Oiva Lempäälä

Tampereentie 414 G 54
33880 Lempäälä
p. 040 678 4184 (24 h)

Instagram

Oiva Vantaa

Lautamiehentie 15-17 B 57
01510 Vantaa
p. 040 193 3179 (24 h)

Instagram

Oiva Espoo

Tähtimötie 2 A 6
02620 Espoo
p. 040 540 0032 (24 h)

Instagram

Oiva Perhehoito ja Oiva Tukiperhetoiminta

Elisa Muurinen
Perhehoito
p. 040 844 5770

Satu Hakanen
Tukiperhetoiminta
p. 040 704 2882

Instagram

Ikäihmisten perhehoito

Elisa Muurinen
p. 040 844 5770

Instagram

Paikkakyselyt

Mari Tirkkonen
p. 044 486 3078
mari.tirkkonen(at)perhepalvelutoiva.fi

Janne Kankaanniemi
p. 044 901 0235
janne.kankaanniemi(at)perhepalvelutoiva.fi

Facebook

Perhepalvelut Oiva Facebookissa

Facebook