Sinustako perhehoitaja?

Haluatko toimia perhehoitajana?

Perhepalvelut Oivan toiminnan piirissä toimii perhehoitajia niin lasten/nuorten kuin ikäihmisten parissa. Perhehoitajana toimiminen on tärkeä keino tarjota lapselle, nuorelle, jopa pienelle perheelle tai ikäihmiselle mahdollisuus toisenlaiseen elämään ja arkeen. Rekrytoimme jatkuvasti uusia perhehoitajia, jotta jokaisella lapsella, nuorella ja ikäihmisellä olisi tarvittaessa mahdollisuus tulla sijoitetuksi perheeseen, joka vastaa parhaalla mahdollisella tavalla hänen tarpeisiinsa.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää: Elisa Muurinen +358 40 844 5770 elisa.muurinen@perhepalvelutoiva.fi Tai täytä lomake sivun lopusta.

Oletko miettinyt, olisiko sinun ja perheesi mahdollista tarjota omassa kodissanne perhehoitoa? Tai haluaisiko toimia perhehoidon sijaishoitajana tai kiertävänä perhehoitajana? Autamme mielellämme sinua pohdinnassasi. Hyvin monenlaisissa elämäntilanteissa olevat henkilöt voivat toimia perhehoitajina. Voit olla yksin elävä tai parisuhteessa. Sinulla voi olla omia lapsia tai ei. Sinulla voi olla alalle soveltuva koulutus tai toimit aivan muulla alalla. Perhehoitajana toimiaksesi sinun tulee osallistua ennakkovalmennukseen. Perhepalvelut Oiva tarjoaa sinulle ilmaisen perhehoidon ennakkovalmennuksen (erilliset valmennukset sijaisvanhemmuuteen ja ikäihmisten perhehoitoon). Ennakkovalmennuksen aikana pääset tutustumaan perhehoitajana toimimiseen monipuolisesti ja saat aikaa sen pohtimiseen, sopiiko tehtävä sinulle. Osa valmennuksesta tapahtuu ryhmämuotoisilla tapaamisilla, osa perhekohtaisilla tapaamisilla omassa kodissasi. Valmennuksen aikana pohdimme yhdessä sinun (ja perheesi) kanssa sitä, minkälaiset kyvyt ja valmiudet teillä olisi tarjota perhehoitoa. Valmennuksen päätteeksi teemme yhdessä arvioinnin, jonka myötä sinut voidaan hyväksyä toimimaan perhehoitajana. Toimiessasi perhehoitajana saat tehtävästäsi palkkion ja kulukorvauksen.

Sijaisperhe tai -vanhempi tarkoittaa lastensuojelussa lasten ja nuorten parissa toimivaa perhehoitajaa

Lastensuojelun perhehoitajana eli sijaisvanhempana voit tarjota perhehoitoa pitkäaikaisen sijaishuollon tarpeessa olevalle lapselle/nuorelle tai lyhytaikaisemman tuen tarpeeseen avohuollon sijoituksissa tai kriisisijoituksissa. Halutessasi voit tarjota perhehoidon keinoin tukea myös vanhemmalle ja lapselle yhdessä, jolloin puhutaan perhe perheessä -sijoituksesta. Perhepalvelut Oivan perhehoitajana saat tiiviin tuen sijoitetun lapsen kanssa työskentelyyn. Toimimme sinun ja perheesi rinnalla varmistaen sen, että sijoitetun lapsen on hyvä kasvaa osana perhettänne, että myös sinä ja perheesi voitte hyvin ja että kaikki osapuolet saavat tarvitsemansa tuen. Tapaamme teitä säännöllisesti, varmistamme kanssanne perhehoidon vapaan järjestymisen, olemme hyvin tavoitettavissa ja työskentelemme sellaisten asioiden parissa, jotka tilanteessanne ovat merkityksellisiä. Joskus se on keskustelua sijoitetun lapsen kanssa, joskus kyse on työnohjauksellisesta tuesta perhehoitajalle, toisinaan tukea saattaa tarvita perhehoitajan oma lapsi. Työskentelemme myös sijoitetun lapsen vanhempien kanssa. Huolehdimme yhteistyöstä lapsen sijoittaneen hyvinvointialueen kanssa ja tuemme muussa verkostotyössä. Osa saamastasi tuesta on muodoltaan yhteisöllistä. Perhepalvelut Oivan perhehoitajille tarjoutuu mahdollisuus verkostoitua keskenään ja saada toisiltaan vertaisuuteen perustuvaa tukea. Säännöllisesti järjestämme virkistys- ja koulutuspäiviä, joiden anti on suunnattu sekä lapsille että aikuisille.

Ikäihmisten perhehoitajana voit tarjota hoivaa ja tukea ikääntymisen mukanaan tuomien muutosten keskelle

Ikäihmisten perhehoitajana voit tarjota avun ja hoivan tilanteessa, jossa ikäihmisen itsenäinen asuminen ei enää ole riittävän turvallista ja toisaalta ympärivuorokautiselle palveluasumiselle ei ole tarvetta. Ikäihmisten perhehoitajana voi tarjota kodin, hoivaa ja tukea pitkäaikaisen perhehoidon tarpeessa olevalle ikäihmiselle. Tai voit tarjota tukea osavuorokautisesti tai tilapäisesti. Voit toimia perhehoitajana omassa kodissasi tai kiertävänä ikäihmisen omassa kodissa tai toisessa perhekodissa. Perhepalvelut Oivan kautta saat tiiviin tuen koko perhehoidon ajan, kuljemme rinnallasi. Mietimme yhdessä joustavasti ja yksilöllisesti millaista tukea ja apua juuri sinä tai teidän perhekotinne ja sen asukkaat tarvitsevat. Tapaamme säännöllisesti, autamme arjen asioissa, tarjoamme mahdollisuuden omaan aikaan ja vapaisiin sekä olemme tukena myös haasteellisissa tilanteissa. Huolehdimme yhteistyöstä ikäihmisen sijoittaneen hyvinvointialueen kanssa ja tuemme muussa verkostotyössä. Järjestämme myös säännöllisen työnohjauksen ja täydennyskoulutuksen sekä mahdollisuuden vertaistukeen sekä virkistäytymiseen.

Ota yhteyttä

  Olen kiinnostunut

  Ota yhteyttä

  Oletko kiinnostunut palveluistamme tai haluatko kysyä lisää? Haluatko mukaan toimintaamme?

  YhteystiedotPerhehoitajaksi?Tukiperheeksi?Meille töihin?

  Perhepalvelut Oiva – Vaikuttavia palveluita valtakunnallisesti

  Oiva Jyväskylä

  Rasinrinne 5 A 1
  40320 Jyväskylä
  p. 044 491 0037 (24 h)

  Instagram

  Oiva Lempäälä

  Tampereentie 414 G 54
  33880 Lempäälä
  p. 040 678 4184 (24 h)

  Instagram

  Oiva Vantaa

  Lautamiehentie 15-17 B 57
  01510 Vantaa
  p. 040 193 3179 (24 h)

  Instagram

  Oiva Espoo

  Tähtimötie 2 A 6
  02620 Espoo
  p. 040 540 0032 (24 h)

  Instagram

  Oiva Perhehoito ja Oiva Tukiperhetoiminta

  Elisa Muurinen
  Perhehoito
  p. 040 844 5770

  Satu Hakanen
  Tukiperhetoiminta
  p. 040 704 2882

  Instagram

  Ikäihmisten perhehoito

  Elisa Muurinen
  p. 040 844 5770

  Instagram

  Paikkakyselyt

  Mari Tirkkonen
  p. 044 486 3078
  mari.tirkkonen(at)perhepalvelutoiva.fi

  Janne Kankaanniemi
  p. 044 901 0235
  janne.kankaanniemi(at)perhepalvelutoiva.fi

  Facebook

  Perhepalvelut Oiva Facebookissa

  Facebook